Subsidies provincie Noord-Holland voor duurzame innovaties MKB

Noord-Hollandse ondernemers kunnen vanaf vandaag, donderdag 11 juni 2020, subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten. De provincie Noord-Holland stelt hiervoor ruim 4 miljoen euro beschikbaar en sluit daarmee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.

Samenwerkingsverbanden van twee of meer MKB-bedrijven kunnen tussen 11 juni en 10 september 2020 subsidie aanvragen voor samenwerkingsprojecten op gebied van Research & Development (35% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 350.000). In ieder geval een van de bedrijven in het samenwerkingsverband moet in de provincie Noord-Holland zijn gevestigd. De subsidie is bedoeld voor industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling gericht op de realisatie van duurzamere producten, productieprocessen of diensten.

Innovatief MKB
Om meer innovaties binnen het MKB te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten in alle fases van de ontwikkeling van een goed idee tot een werkend prototype. Ondernemers kunnen een beroep doen op de MIT-regeling, GO-NH!, PIM en het Innovatiefonds Noord-Holland. Klik hier voor het complete bericht vanuit de provincie Noord-Holland.
Bron: Provincie Noord-Holland

 

 

Hans van Geest

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024