Team ‘kwekerij Roland van der Werf’ wint titel Ver(s)koper van het jaar

Woensdag 14 januari stonden 10 teams, bestaande uit MBO studenten, in de finale van de beroepenwedstrijd Ver(s)koper van het jaar in Naaldwijk. Juryvoorzitter Thijs van der Valk was vol lof over de kwaliteit van de teams.

“Eigenlijk zijn het allemaal winnaars” zegt Thijs van der Valk. Het winnende team is van kweker Roland van der Werf met de Pabella. De tweede plek is voor gerberakwekerij Holsteijn Flowers en derde is het team van potplantenkwekerij Solisplant. Deze drie teams winnen een lunch, rondleiding en proeverij bij Rob Baan van Koppert Cress op 2 april en ze krijgen een cheque van respectievelijk €75, €50 en €25.

Na de voorrondes in december gingen 10 van de 26 teams door naar de finale. Voor een publiek van ruim 150 man presenteerde ieder team een tuindersbedrijf aan een deskundige jury. De jury bestond uit vier vooraanstaande ondernemers: 

  • Margriet Looije van Looije Tomaten (verkoper honing- en droomtomaten)
  • Carl Grootscholte van Carl Sales Support (verkoopondersteuning 10 kamerplantenkwekers)
  • Thijs van der Valk van OK Plant (verkoper orchidee en seizoenspotplanten)
  • Nico Verduin (eigenaar melkschapenbedrijf, bestuurder LTO Noord met o.a. dossier onderwijs)

De beroepenwedstrijd, georganiseerd door LTO en MBO Greenport, heeft als doel de beroepen in de tuinbouw zichtbaar en aantrekkelijk te maken voor jongeren. Genodigden waren de leerlingen van de MBO Greenport, hun ouders, de betrokken tuinders en de VMBO scholen uit Zuid-Holland.

Deze wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van LTO Noord Fondsen en het Ministerie van Economische Zaken in het kader van de Groene Plus Regeling.

Bron foto: Richard Kok

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024