Terugblik NOVI-conferentie: veel animo voor herinrichting Nederland

De allereerste conferentie over de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) vond plaats op woensdag 31 maart. Het is een jaarlijkse dag waarop iedereen die betrokken is bij de inrichting van de schaarse ruimte in Nederland bij elkaar komt. Doel is om de voortgang van de uitvoering met elkaar te bespreken en zo te kunnen monitoren en te versnellen.

Tijdens de eerste editie van deze conferentie stonden informeren en inspireren centraal. De ruim 2.500 bezoekers hadden de keuze uit ruim vijftig sessies, variërend van talkshows, webinars, interactieve sessies en ‘meet and greets’. Alle onderwerpen van de NOVI kwamen voorbij. De talkshows werden live uitgezonden vanuit de Stadsschouwburg in Leiden. Naast de talkshows waren er tal van verdiepende sessies die goed werden bezocht.

Praktijkvoorbeelden
De conferentie was professioneel opgezet en liet zien wat er allemaal al gebeurt in het land. Veel praktijkvoorbeelden passeerden de revue. Wat vooral opviel was de enorme energie waarmee de aanwezigen bezig zijn om Nederland zo goed mogelijk in te richten, zodat we dit land met trots kunnen doorgeven aan de volgende generatie.
Geïnteresseerden die de conferentie hebben gemist kunnen het evenement terugkijken via deze website: www.noviconferentie.nl. Klik hier voor de Nationale Omgevingsvisie. Neem voor meer informatie contact op met Leonie Claessen, Glastuinbouw Nederland, telefoon: 06 295 129 49.

 

 

Leonie Claessen

Glastuinbouw Nederland - © 2021