Tip van de maand Stigas: buisrailstoel

Kennispartner Stigas geeft elke maand een tip rondom preventieve arbozorg. Deze maand centraal: de buisrailstoel.

"Deze stoel op de buisrailwagen ben ik tegengekomen bij een aantal glastuinbouwbedrijven. Het bevalt goed voor mensen die langdurig moeten staan op de buisrailwagen. Zij kunnen staan en zitten afwisselen, waardoor het veel prettiger werken is en de kans op gezondheidsklachten kleiner is", aldus Ton Joosten, preventieadviseur bij Stigas.

Kent u ook een oplossing die het werk lichter of veiliger maakt? Laat het Stigas weten.

Over Stigas
Preventieve arbozorg is een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap. Stigas is in dat kader benoemd als kennispartner van Glastuinbouw Nederland. Deze preventieve arbozorg wordt betaald door de bedrijven in de glastuinbouw. Glastuinbouw Nederland is betrokken bij het bestuur van Stigas en oefent hiermee vanuit de wensen en behoeften in de sector invloed uit op de uitvoering en daarmee op de bestemming van de premiegelden.

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024