Toelating Stabilan uitgebreid in de bloemisterijgewassen

Op aanvraag van Nufarm heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besloten de toelating van de groeiregulator Stabilan uit te breiden met de bedekte, niet-grondgebonden teelt en onbedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Met de uitbreiding in de bedekte, niet grondgebonden teelt, is het vanaf nu mogelijk om 2,5 L/ha Stabilan 6 keer per teeltcyclus met een maximum van 30 toepassingen per 12 maanden toe te passen. Hiermee kan het middel in de niet-grondgebonden teelten van bloemisterijgewassen vaker ingezet worden dan de reeds toegelaten 2 keer per 12 maanden. De toelating is verder uitgebreid met 2 toepassingen van 0,6 – 1,2 L/ha in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Het gebruik van Stabilan in de bedekte, niet-grondgebonden, teelt en onbedekte teelt van bloemisterijgewassen is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024