Toepassing biologische bestrijders in de glastuinbouw toegenomen

De nieuwe aangepaste cijfers over gebruik van de biologische bestrijders in de glastuinbouw zijn deze week gepubliceerd door het CBS. In de meeste kassen worden biologische bestrijders zoals roofmijten en sluipwespen ingezet voor de bestrijding van ziekten of plagen.

In de periode 2012–2016 is het oppervlakte glastuinbouw met de toepassing van biologische bestrijders gestegen. In 2016 werd in 85 procent van de kassen gewerkt met biologische bestrijders, in 2012 was dit in nog in ongeveer 70 procent. Bekijk hier de nieuwe aangepaste cijfers van het CBS over gebruik van de biologische bestrijders in de glastuinbouw.

De telers van tomaten, komkommers en paprika’s werkten in 2016 in vrijwel alle kassen met biologische bestrijders. In 2012 werd ook al in bijna alle tomatenkassen gewerkt met biologische bestrijders. In de komkommer- en paprikateelt was dit toen nog in minder dan 90 procent van de kassen het geval. In de sierteeltteelt onder glas werden in 2016 in 7 op de 10 kassen biologische bestrijders ingezet. Dit was in 2012 nog in 45 procent van de kassen.

Biologische bestrijders zijn noodzakelijk voor gezonde en duurzame producten van groenten en siergewassen in de glastuinbouw. Zie ook het eerder verschenen gezamenlijke statement van LTO Glaskracht Nederland en GroentenFruit Huis.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Helma Verberkt, telefoon 085 003 64 00, mobiel 06 203 914 77, e-mail hverberkt@spam-protectltoglaskracht.nl.

Glastuinbouw Nederland - © 2024