Toespraak Rutte en aangescherpte maatregelen 23 maart beschikbaar in het Pools

Om de Poolse arbeidsmigranten die bij u werkzaam zijn te informeren over de aangescherpte maatregelen die maandag 23 maart bekend zijn gemaakt, is de toespraak van minister president Mark Rutte vertaald. Ook is een lijst met de aangescherpte maatregelen in het Pools beschikbaar.

Bekijk de toespraak en de aangescherpte maatregelen van 23 maart 2020.

Helaas merkt Glastuinbouw Nederland dat er onder arbeidsmigranten eigen beelden leven hoe in Nederland met het coronavirus wordt omgegaan. Het bieden van de juiste informatie is dan erg belangrijk. Alle vertaalde documenten die zijn opgesteld, zoals de poster, de praktische tips en nu de vertaling van de toespraak en de aangescherpte maatregelen kunnen hier een bijdrage aan leveren. Alle documenten vindt u hier.

Het benaderen van arbeidsmigranten ook in hun eigen taal is erg belangrijk. Binnenkort worden filmpjes via de Werkgeverslijn land- en tuinbouw worden verspreid en willen we een campagne starten via landelijke media. Met uitzendbureaus wordt contact gezocht om samen hierin op te trekken en ook vakbonden roepen wij op hier in mee te doen.

Glastuinbouw Nederland - © 2023