Tuinders De Buitenvaart informeren wethouder Van Veeningen

Wethouder Maaike van Veeningen van Almere heeft op woensdag 2 februari een bezoek gebracht aan tuinbouwgebied De Buitenvaart. Zij werd door de ondernemers en het regiobestuur onder andere bijgepraat over werkgelegenheid, huisvesting en verduurzaming in de glastuinbouw.

Op verzoek van afdelingsbestuur Almere van Glastuinbouw Nederland bezocht Wethouder Maaike van Veeningen vier bedrijven in teeltgebied De Buitenvaart. Naast de wethouder namen ook vertegenwoordigers van Rabobank Almere, EEF (Energie Expertisecentrum Flevoland) en enkele ambtenaren van de gemeente deel aan de bedrijfsbezoeken. Met een door het bestuur geregelde bus werden de genodigden door het gebied gereden.
In de bus gaf Jacco Vooijs, voorzitter Glastuinbouw Nederland regio Aalsmeer, een uiteenzetting over de ontwikkelingen en de visie van Glastuinbouw Nederland op diverse actuele en voor de telers in het gebied relevante thema’s.

Actuele thema’s
De ondernemers van de deelnemende bedrijven, Hoogendoorn Stephanotis, Artemis Lilies, Peter van Langen Bloembollen BV en Stichting ‘Weet hoe je leeft’, vertelden op enthousiaste en inspirerende wijze over de producten die zij telen, maar ook over de ontwikkelingen en actualiteiten die hen bezighouden. Onderwerpen die aan de orde kwamen zijn onder andere werkgelegenheid, huisvesting, verduurzaming en de inrichting van het gebied. De algemene conclusie van zowel ondernemers als genodigden was dat het een geslaagd werkbezoek was dat zeker een vervolg gaat krijgen. Wethouder Van Veeningen: “Het was een interessant bezoek, dat een goed inzicht gaf in de kansen en uitdagingen die gebeuren in de glastuinbouw. De komende tijd gaan we gezamenlijk onderzoeken wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen, onder meer op het gebied van duurzaamheid. Ik kijk ernaar uit.” 

Wilbert Ammerlaan

Glastuinbouw Nederland - © 2024