Tussenmaatregelen voor veilig gebruik Deense karren

Op initiatief van LTO Glaskracht Nederland vond op 13 september 2017 de eerste bijeenkomst van de sectorale Taskforce Deense karren plaats. Stigas heeft nu een lijst gepubliceerd met tussenmaatregelen die u als glastuinbouwondernemer kunt gebruiken totdat er een definitieve oplossing is gevonden.

We verwijzen u naar ons bericht van afgelopen vrijdag.

Bij de eerste bijeenkomst van de sectorale Taskforce Deense karren waren kwekers, containerleveranciers, boomkwekerijsector, Stigas, LTO Glaskracht Nederland en LTO Bomen en Vaste Planten aanwezig. Stigas heeft een lijst gepubliceerd met tussenmaatregelen die u als glastuinbouwondernemer kunt gebruiken totdat er een definitieve oplossing is gevonden:

  • Controleer aanwezig materiaal op defecten (ongelijke leggers, kapotte staanders etc.)
  • Geef instructies over veilig gebruik:
  • Rijd alleen op egale vloeren;
  • Zie bij stapelen erop toe dat het onderstel op vier staanders steunt;
  • Zorg ervoor dat er tijdens het rijden met gestapelde Denen geen medewerkers in de buurt zijn;
  • Draag een veiligheidshelm NEN-EN 14052, veiligheidsschoenen (norm EN ISO 20345, minimaal klasse S1) en werkhandschoenen.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024