Twee ton voor cyberveiligheid glastuinbouw Zuid-Holland

Er komt een regionaal expertisecentrum voor vraagstukken over cybersecurity in het tuinbouwcluster West-Holland. Daarmee moeten digitale aanvallen op bedrijven worden voorkomen. Dat meldde AD Westland eind december.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft daarvoor een subsidie van 200.000 euro beschikbaar gesteld. De belangrijkste functie van het cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland (CWC) wordt het geven van relevante en duidelijke informatie, zodat bedrijven maatregelen kunnen nemen ter voorkoming van digitale aanvallen. Bedrijven krijgen praktische hulp om de cyberweerbaarheid te vergroten. Daarnaast stimuleert CWC samenwerking tussen bedrijven.

Veel onbekendheid
Ervaring leert dat er nog veel onbekendheid heerst over de digitale gevaren voor de tuinbouwsector. Alle bedrijven moeten veilig digitaal kunnen ondernemen. Dit betekent dat ze zich bewust zijn van de gevaren en zich hier tegen kunnen beschermen. Zowel nu, als in de toekomst. Door de subsidie van het ministerie van EZK kan het CWC in februari 2022 van start. 
Het centrum is een samenwerking tussen onder andere Greenport West-Holland, Security Delta (HSD), de Haagse Hogeschool, provincie Zuid-Holland, Royal FloraHolland en Glastuinbouw Nederland.

Robert Solleveld

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024