Tweede ledenbijeenkomst regio Aalsmeer in teken van energie

Een grote groep ondernemers uit de regio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland was woensdag 1 juni aanwezig bij de tweede ledenbijeenkomst in korte tijd. Cen-traal stonden de energiebesparingsmogelijkheden op (teelt)technische gebied.

Energiespecialist Erik Bax van AAB nam de aanwezigen mee in de actuele onderwerpen rondom energiebesparingsmogelijkheden op (teelt)technisch gebied. Aan bod kwam: ontvochtigen, koelen, schermen maar ook technische mogelijkheden zoals aquathermie, zonne-energie, warmtepompen en windenergie.

Het Nieuwe Telen
De basis van de bijeenkomst werd gevormd door het programma: Het Nieuwe Telen. Naar aanleiding van de onderwerpen die door de aanwezigen vooraf waren aangeven werd hier in twee sessies van 1,5 uur doorheen gegaan. Deze bijeenkomst werd mede georganiseerd door het innovatie- en actieprogramma Kas als Energiebron van het ministerie van LNV en Glastuinbouw Nederland.

Vervolg
De aanwezigen geven aan dat zij na de zomer graag en vervolg zien op deze energiebijeenkomst. Deze wens wordt door het regiobestuur opgepakt. Leden worden hier later over geïnformeerd.

Wilbert Ammerlaan

Glastuinbouw Nederland - © 2022