Uitnodiging deelname livedebat over: seizoenarbeiders, gemeenten en corona

Corona vraagt niet alleen veel van ondernemers, maar ook van gemeenten. Zeker in plaatsen waar veel arbeidsmigranten wonen en werken, vraagt het virus om extra inzet. Op welke vlakken kunnen gemeenten en ondernemers elkaar versterken, wat zijn discussiepunten, hoe zorg je voor veilige en gezonde werkplekken en hoe organiseer je voldoende woonruimte?

Dat zijn zomaar wat onderwerpen die aan de orde kunnen komen tijdens het livedebat dat LTO Nederland organiseert samen met de aangesloten vaktechnische en regionale organisatie, waaronder Glastuinbouw Nederland, en de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Het debat vindt online plaats op donderdag 25 juni om 13.00 uur. Aanmelden kan op deze pagina. Dit is een uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan over dit meer dan actuele thema. In de bijlage is het complete programma te vinden.

Taskforce Arbeid
Zoals bekend is er op initiatief van LTO Nederland een Taskforce Arbeid ingesteld. De Taskforce bestaat uit specialisten van het Sociaaleconomisch Beleidsteam van LTO Nederland, gelieerde vaktechnische organisaties zoals Glastuinbouw Nederland, NFO, KAVB, POV, de Werkgeverslijn, regionale LTO-organisaties en LTO Arbeidskracht.

Glastuinbouw Nederland - © 2024