Uitslagen sortimentsvergelijking en benchmark poinsettia 2020

De uitslagen en resultaten van de benchmark en sortimentsvergelijking poinsettia 2020 zijn binnen. Normaliter werd daar een gewasbijeenkomst aan gewijd, maar ook hier geldt dat alles anders is dit seizoen. Dankzij de creativiteit en gewilligheid van de deelnemers zijn de eerste oorkondes echter wel uitgereikt. Ook heeft de winnaar van de sortimentsvergelijking de award in ontvangst mogen nemen.

Bij de benchmark worden in totaal zes oorkondes uitgereikt, waaronder de winnaar van de award ‘Kwaliteitscompetitie 2020’. Nog niet alle genomineerde deelnemers hebben hun nominatie ontvangen. Als dat wel is gebeurd dan worden ook deze bedrijven toegevoegd aan het rijtje met winnaars. Onderstaand alvast de eerste genomineerden met hun verdiende oorkonde

Winnaars oorkonde
Kwekerij van Wensen Potplanten ontving de nominatie voor de klasse potmaat t/m 11cm, kleur rood met de Euphorbia pulcherrima Ferrara (foto linksboven). Martin van Velden mocht namens Firma Freek v.d. Velden de nominatie in ontvangst nemen voor hun inzending Euphorbia pulcherrima Superba New Glitter, 12+13 cm - kleur (foto boven, 2e van links). Kees van Dam van SV.CO nam de oorkonde in ontvangst dankzij hun inzending Euphorbia pulcherrima Alaska t/m 11 cm – kleur (foto boven, 2e van rechts). Bram Breugem van BB Plant mocht de nominatie ontvangen voor zijn inzending Euphorbia pulcherrima Allegra Red, 14 cm en groter – rood (foto rechtsboven). Jan van Straaten van Kwekerij De Stadsweiden ontving zijn oorkonde voor de nominatie van de inzending Euphorbia pulcherrima Alaska, 14 cm en groter – kleur (Ilinksonder). En de winnaar van de Benchmark Poinsettia 2020 is Jack Nouws. Zij hebben de award voor de kwaliteitscompetitie 2020 in ontvangst genomen van Henny Zwinkels dankzij hun inzending Euphorbi pulcherrima Universe, 12 + 13 cm – rood (rechtsonder).

Sortimentsvergelijking 2020
Ook de uitslag van de sortimentsvergelijking is bekend. Van de zes deelnemende veredelaars, met een totaal van 24 ingezonden rassen, is DeCock Plants de winnaar met hun inzending Brilliant Red DCP1. Woensdag 20 januari hebben Ludo en Gaël de Cock de oorkonde en de bijbehorende award voor de noviteit 2020 in ontvangst genomen van Henny Zwinkels, voorzitter van de landelijke commissie Poinsettia en van de begeleidingscommissie sortimentsvergelijking Poinsettia (zie hoofdfoto).
Ieder jaar sturen de deelnemende veredelaars hun nieuwe rassen in, die op twee verschillende bedrijven worden opgekweekt. Dit jaar waren dat The Mastergrowers en Sonneveld Plants. Tijdens drie keuringsbijeenkomsten worden de rassen vergeleken met bestaande rassen waarna er een houdbaarheidstest in de Bloemenplaza van Flora Holland volgde.
Het rapport van zowel de sortimentsvergelijking als de benchmark met bijbehorende beoordeling wordt, zodra definitief, onder alle deelnemers en leden verspreid.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024