Update sectorale taskforce Deense Karren

De sectorale taskforce Deense Karren is op 27 september voor een tweede keer bij elkaar geweest. Tijdens de bijeenkomst werd met elkaar gespard over de mogelijke oplossingen voor het ‘kantelrisico’ bij stapelen.

Ook de tweede bijeenkomst verliep constructief, waarbij een aantal oplossingen is geformuleerd. Deze oplossingen worden in de week 40 en 41 door de leveranciers/producenten, telers, handelaren en het kennisinstituut Stigas dat LTO Glaskracht Nederland in deze ondersteuning biedt, uitgewerkt en getoetst op praktische toepasbaarheid. Er is een aantal voorwaarden vastgesteld waar de oplossing aan moet voldoen. Niet bedoeld om limitatief of uitputtend te zijn gaat het bijvoorbeeld om de volgende aspecten: stabiliteit, veiligheid, eenvoud, voor iedereen in de keten bruikbaar, grootschalig en eenvoudig te produceren en betaalbaar. Nogmaals is tijdens de bijeenkomst het belang van een brede betrokkenheid bij deze werkgroep van de hele keten benadrukt, dus inclusief de retail en vertegenwoordigende organisaties in de handel.

Derde bijeenkomst
Eind oktober is een derde bijeenkomst van de taskforce. Dan worden de resultaten van de nadere studie besproken. Peter Loef informeert de Inspectie SZW over de voortgang. De Inspectie SZW wordt uitgenodigd voor een bijeenkomst eind november/begin december. De bedoeling van de taskforce is om alsdan met de Inspectie SZW de uitgewerkte modellen met elkaar te bespreken.

Glastuinbouw Nederland - © 2024