Update Spoorboekje Banenafspraak

32% van de leden hebben bij onze CAO-enquete vorig jaar aangegeven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te hebben. 24% geeft aan positieve ervaringen te hebben. Een van de ervaringen is wel het woud aan regels en formaliteiten. Op zich is het zeker de moeite waard daar doorheen te komen omdat een besluit met deze mensen te werken zowel voor de werknemer als voor de werkgever grote voordelen biedt. Daarnaast vervult onze sector met het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een maatschappelijke functie.

SBCM en Cedris hebben naar signalen van ondernemers geluisterd en hebben een praktisch hulpmiddel ontwikkeld, waarin alle stappen, voorzieningen en beschikbare subsidies overzichtelijk op een rij staan: het Spoorboekje banenafspraak.

Praktisch hulpmiddel
Het Spoorboekje is ontwikkeld als praktisch hulpmiddel voor werkgevers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen. Het biedt een overzicht van de beschikbare voorzieningen en subsidieregelingen, inclusief tips om daarvan gebruik te maken. Als professional kun je het Spoorboekje gebruiken bij contacten met werkgevers. Omdat regelingen wijzigen, verwijzingen veranderen en gebruikers verbeteringen melden, zijn periodieke updates noodzakelijk.

Regelingen
In het Spoorboekje wordt antwoord gegeven op verschillende vragen, bijvoorbeeld:

  • Welke regelingen gelden er voor het in dienst nemen van een medewerker uit de doelgroep banenafspraak?
  • Welke beperking heeft de medewerker en hoe ga ik daar mee om?
  • Welke type overeenkomst is passend en welke arbeidsvoorwaarden horen daarbij?

Download het geactualiseerde Spoorboekje banenafspraak (update mei 2019). Kijk voor meer informatie over SBCM en Cedris op hun websites.

Op deze website vindt u aanvullende informatie en vele voorbeelden van werkgevers die u zijn voorgegaan. Extra informatie vindt u hier.

Glastuinbouw Nederland - © 2024