Veel aandacht voor LTO rondetafelgesprek Oekraïne

LTO Nederland vroeg op dinsdag 15 maart in een rondetafelgesprek aandacht voor de oorlog in Oekraïne en de impact op de land- en tuinbouw. Verschillende experts, waaronder directeur Ruud Paauwe van Glastuinbouw Nederland, gingen met elkaar in gesprek over de directe gevolgen van de oorlog, onze strategische voedselautonomie én vooruitgang op gebied van klimaat en duurzaamheid.

Aan tafel zaten verder onder andere Louise van Schaik, hoofd EU & Global Affairs bij Clingendael, Kees Huizinga, Nederlandse boer in Oekraïne en vertegenwoordigers van verschillende LTO-sectoren, waaronder Glastuinbouw Nederland. 
Centraal stond de vraag hoe dit conflict invloed zou kunnen hebben op de agrarische sector en de voedselvoorziening. Dat onderwerp werd in de dagen na het rondetafelgesprek breed uitgemeten in de nieuwsmedia (zie onder het kopje 'In de media' op de website van LTO Nederland). Het rondetafelgesprek gemist? Kijk het hier terug, en lees hier het bericht ‘Wet nodig om belang landbouw te beschermen

Ruud Paauwe

Glastuinbouw Nederland - © 2024