Veel interesse van werkzoekenden voor vacatureplatform Beter Uitzicht

Beter Uitzicht, het arbeidsmarktplatform over werken in de primaire land- en tuinbouwsector dat vorige maand gelanceerd werd, is al meer dan 20.000 keer bezocht door potentiële werknemers. De bijbehorende imagocampagne is al meer dan 1 miljoen keer gezien. Ook werkgevers weten het platform steeds beter te vinden, bijna 100 agrarische werkgevers hebben een account aangemaakt om gratis vacatures te plaatsen.

Het doel van Beter Uitzicht is om werkende Nederlanders zonder groene opleiding of -ervaring enthousiast te maken voor een overstap naar de land- en tuinbouw. “Een mooi initiatief en voorbeeld van samenwerking binnen onze sector”, aldus Adri Bom-Lemstra, voorzitter Glastuinbouw Nederland. Op de website vinden bezoekers het aanbod van beroepen in de land- en tuinbouw en kunnen werkgevers duidelijk maken wat de glastuinbouw aantrekkelijk maakt.

gratis vacature voor bedrijven op Beter Uitzicht
“Wij telen Phalaenopsis van topkwaliteit en dit doen wij dankzij de inzet van onze werknemers én met behulp van technische innovaties. Het werk op ons bedrijf is hierdoor veelzijdig, uitdagend en vindt plaats op diverse vakgebieden waaronder Techniek, ICT, Teelt, Logistiek, Administratie en Productie”, vertelt Esther Hokke, HR manager bij Ter Laak Orchids. “Wij zoeken op dit moment een operator die zich bezighoudt met het proces voor het uitzetten en oppotten van onze jonge planten. Deze operator zorgt ervoor dat er jaarlijks circa 9 miljoen planten worden geproduceerd. Ook deze vacature hebben wij bij Beter Uitzicht geplaatst.”

Meer dan 1 miljoen views
Bezoekers van Beter uitzicht kunnen een keuzehulp invullen om te ontdekken wat bij hen past, verhalen van overstappers lezen, meer informatie over de verschillende sectoren bekijken, in contact komen met kennismakelaars en scholingsconsulenten en uiteraard solliciteren op vacatures.

Met een fysieke advertentiecampagne op 13 plaatsen verspreid door Nederland, én een betaalde online campagne, worden bezoekers naar de website geleid. De campagnevideo’s, waarin een werknemer uit een andere sector nieuwsgierig is naar een beter uitzicht in de land- en tuinbouw, zijn al meer dan 1 miljoen keer bekeken via social media. Daarnaast hebben miljoenen weggebruikers de reclames langs 5 grote snelwegen en in 8 stadskernen kunnen zien gedurende de maand mei.

Plaats nu je vacatures
De eerste resultaten na ruim een maand laten zien dat het platform duidelijk in een behoefte voorziet, zowel aan de werkgeverskant als aan de kant van werkzoekenden. De komende maanden gaat de online campagne door en zullen de bezoekersaantallen blijven stijgen. Als werkgever kun je hiervan meeprofiteren door hier je vacatures gratis te plaatsen via het werkgeversdashboard. 

Beter Uitzicht is een samenwerking tussen LTO Noord, LLTB, ZLTO, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO en POV wordt gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt en LTO Noord.

 

 

 

 

 

Ingrid Blom-Meeusen

Glastuinbouw Nederland - © 2024