Veiligheidscampagne 'Wat kan jou nou gebeuren' gelanceerd

Maandag 6 december lanceerde Stigas de veiligheidscampagne ‘Wat kan jou nou gebeuren?’ De campagne richt zich op groepen in de agrarische en groene sector waarvoor de toegang tot een arbodienst of bedrijfsarts minder vanzelfsprekend is.

Het gaat hierbij om kleine bedrijven met personeel, bedrijven zonder personeel in dienst, zzp’ers, flex- en uitzendkrachten, internationale medewerkers en vrijwilligers.

Doel van de campagne is de bewustwording over veilig en gezond werken te vergroten. Bij deze doelgroepen én bij de bedrijven waarvoor ze werken. Daarnaast moet de campagne aanzetten tot het nemen van verbetermaatregelen. Zo wordt opgeroepen tot het opstellen van een risico-inventarisatie en evaluatie. 

Omdat de gebruikelijke activiteiten van Stigas - arbodienstverlening en voorlichting - de doelgroepen onvoldoende bereiken is gekozen voor een aparte, herkenbare online campagne. Alle informatie komt samen op de campagnewebsite: www.watkanjounougebeuren.nl

Ongevallen en gezondheidsklachten
“Elk jaar zien we bij deze groepen nog ernstige ongevallen gebeuren, soms zelfs met dodelijke afloop’ aldus Hans Koehorst, werkgeversvoorzitter van Stigas namens LTO Nederland. “Ook lopen zij meer kans op gezondheidsklachten. De campagne benadrukt het belang van veilig en gezond werken en helpt ondernemers en werkenden op weg om dit te bereiken.” 

Een veilige werkomgeving
Uiteindelijk doel van de campagne is om alle ondernemers te motiveren een risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) voor hun bedrijf op te laten stellen. “Een RIE is de basis voor een veilige en gezonde werkomgeving”, aldus Jeroen Brandenburg, werknemersvoorzitter Stigas namens FNV. “Met de RIE breng je de risico’s van je bedrijf in kaart en tref je maatregelen om ze stap voor stap aan te pakken. Het is een hulpmiddel om gestructureerd naar je bedrijfsrisico’s te kijken, maar ook een wettelijke verplichting. We hebben een prachtig digitaal instrument, waarmee de RIE ook heel goed bereikbaar is voor ondernemers en medewerkers waarvoor voor een gezonde werkomgeving nog niet altijd vanzelfsprekend is.”

Stigas

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024