Verantwoorde Glastuinbouw officieel van start

LTO Glaskracht Nederland lanceerde vandaag tijdens de afscheidsreceptie van voorzitter Nico van Ruiten haar toekomstrichting en ambities voor de komende 20 jaar onder de titel “Verantwoorde Glastuinbouw”.

LTO Glaskracht Nederland lanceerde vandaag tijdens de afscheidsreceptie van voorzitter Nico van Ruiten haar toekomstrichting en ambities voor de komende 20 jaar onder de titel “Verantwoorde Glastuinbouw”. “Hiermee koersen we als brancheorganisatie op een verdere verduurzaming en vergroening van de glastuinbouwsector met als doel een bijdrage te leveren om de license to produce & sell voor onze leden te behouden”, aldus directeur Ruud Paauwe.

De afgelopen maanden formuleerde LTO Glaskracht Nederland samen met een grote en gevarieerde groep leden visiedocumenten voor de vier werkgebieden Arbeid, Energie, Plantgezondheid en Water & Omgeving. De rode draad daarin is verdere verduurzaming en vergroening om te anticiperen op belangrijke onderstromen in de samenleving van vandaag en morgen. Paauwe: “LTO Glaskracht Nederland kijkt bij de formulering van de toekomstvisie van de glastuinbouwsector meer dan voorheen van buiten naar binnen. We stimuleren onze leden dat ook te doen. Alleen dan blijft de sector een speler in plaats van een speelbal te worden”.

Op basis van de visiedocumenten schreef Tom Bade het boek ‘Voorwaarts Mars: over de circulaire kas als kans voor de toekomst’. Op basis van ruim dertig interviews met ondernemers, deskundigen en bestuurders maakte de auteur een inspirerend verhaal over de circulaire kas. Een kas die zich ontwikkelt tot een duurzaam productie-ecosysteem. De circulaire glastuinbouw staat symbool voor de Verantwoorde Glastuinbouw, de leidraad voor het werk van LTO Glaskracht Nederland.

Het eerste exemplaar werd vandaag door aftredend voorzitter Nico van Ruiten overhandigd aan Sjaak van der Tak als symbolische voorzittersoverdracht. Van der Tak is nog tot 1 oktober burgemeester van de gemeente Westland. Daarna treedt hij officieel aan als voorzitter van LTO Glaskracht Nederland. Alle leden ontvangen deze week per post het boek ter gelegenheid van de aftrap van de nieuwe koers van hun vereniging.

Lees op deze pagina meer over Verantwoorde Glastuinbouw, het boek en de film.

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2024