Vergroot uw kennis tijdens de Telersbijeenkomst Precisie Gewasbescherming en Weerbaarheid

Op 5 juni 2024 organiseren Glastuinbouw Nederland, Botany en Stichting Versterking Tuinbouwcluster samen de Telersbijeenkomst Precisie Gewasbescherming & Weerbaarheid in de demokassen van Botany in Meterik.

Binnen het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de Praktijk’ werkt Glastuinbouw Nederland aan twee pilotprojecten: ‘Kas als Ecosysteem’ en ‘Precisie Gewasbescherming’. Tijdens de bijeenkomst wordt dieper ingegaan op de demonstratiepilots ‘Weerbare komkommerteelt’ en ‘De invloed van voeding op plaaginsecten in chrysant’. Daarnaast komen optimale spuittechnieken, toepassingsomstandigheden en het gebruik van hulpstoffen aan bod, met specifieke aandacht voor groene perzikluis in paprika en meeldauw in komkommer en aardbei. Ook is er een nieuwe workshop toegevoegd aan het programma, waarin het meten van het microleven rond het wortelmilieu wordt toegelicht. Wat kun je met de analyses van het microbioom en welke data zijn inmiddels bij praktijkproeven verzameld?

Deze bijeenkomst biedt een unieke gelegenheid om kennis op te doen over weerbaar telen en precisiegewasbescherming. De presentaties en demonstraties zijn interessant voor zowel groentetelers als telers van siergewassen en zacht fruit. De middag kan ook meetellen als dagdeel voor verlenging van de licentie Bedrijfsvoeren Gewasbescherming, onderdeel Veiligheid en Techniek.

Mis deze kans niet om uw kennis te vergroten en praktijkervaringen te delen met collega-telers en experts uit de sector! Kijk hier voor meer informatie over het programma, de workshops en aanmelden.
 

Annelies Kerkhof

Glastuinbouw Nederland - © 2024