Verplichte zorgverzekering voor internationale werknemers

Het is voor jou als werkgever verstandig om de zorgverzekering van je internationale werknemers goed te regelen. Ook al is het hun eigen verantwoordelijkheid. Als het niet goed geregeld is krijg jij in de praktijk de (financiële ongemakken) op je bord. Ken jij de risico's?

Wanneer iemand in Nederland woont of een inkomen ontvangt, verplicht de overheid hem of haar om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dit is de verantwoordelijkheid van de werknemer zelf, maar als werkgever ben je er wel bij gebaat als werknemers goed verzekerd zijn. In het kader van goed werkgeverschap en om problemen te voorkomen is het belangrijk je internationale werknemers te helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering.

Een Europese zorgverzekering, een zorgverzekering in het thuisland of een reisverzekering zijn niet voldoende. Wanneer je werknemers geen Nederlandse zorgverzekering afsluiten, lopen ze de kans op een boete van het CAK. Belangrijk dus om aan de Nederlandse wetgeving te voldoen en een zorgverzekering in Nederland af te sluiten! Je kunt dit als werkgever goed en eenvoudig regelen via LTO Arbeidskracht.

Het is ook voor jou als werkgever verstandig om de zorgverzekering goed te regelen:

  • Zorgkosten zijn veel eerder gemaakt dan je denkt. Niet alleen bij een bedrijfsongeval, maar de werknemer kan ook buiten werktijd een hartaanval krijgen of een been breken.
  • In de praktijk blijkt dat bij een onverzekerde werknemer, de (financiële) ongemakken op het bord van de werkgever terecht komen.
  • Zorgkosten mag je inhouden op het loon, je werknemer ontvangt zorgtoeslag.
  • In Nederland liggen de kosten voor zorg vaak hoger dan in het thuisland, de eigen verzekering voldoet daarin niet.

Neem voor meer informatie contact op met LTO Arbeidskracht via 088 472 4200 of info@spam-protectltoarbeidskracht.nl.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024