Verschillende behandelingen getoetst in praktijkproef Botrytis

In januari en februari is door Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw bij JHL Group een praktijkproef met botrytis uitgevoerd in potgerbera. Hierbij zijn verschillende behandelingen getoetst die de afweer tegen schimmelziektes kunnen stimuleren.

Aanvullend zijn twee chemische producten onder code meegenomen om de werking in sierteelt tegen botrytis te testen. Deze hebben al wel een toelating in de vruchtgroenteteelt. De proef is gefinancierd vanuit Productschap Tuinbouw en wordt begeleid vanuit LTO Glaskracht Nederland. Na een behandelperiode van drie weken zijn de bladeren en bloemen met botrytis besmet en er zijn interessante verschillen opgetreden.

De resultaten van de proef kunt u komen bekijken op donderdag 16 maart van 15.30 tot 16.30 uur. Locatie: Violierenweg 1, Bleiswijk.

Deze bijeenkomst is vooral interessant voor de telers van de volgende gewasgroepen: cyclaam, eenjarige zomerbloeiers, terrasplanten, pothortensia, gerbera en poinsettia.

Jantineke Hofland-Zijlstra

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024