‘Vertrek minister Staghouwer komt op zorgelijk moment'

“Het besluit dat minister Staghouwer van LNV heeft moeten nemen is voor hem natuurlijk een persoonlijk drama. Ik heb alle respect voor zijn keuze, maar in de huidige energiecrisis is elke vertraging onwenselijk.”

Dat zegt Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, in reactie op het op maandag 5 september aangekondigde vertrek van minister Staghouwer. “Bij een nieuwe minister investeer je als organisatie altijd in de kennismaking, met als doel om snel op vlieghoogte te komen. We hebben als Glastuinbouw Nederland diverse bedrijfsbezoeken georganiseerd om hem zo goed mogelijk te informeren over de belangrijke dossiers in onze sector. Dat zijn vertrek juist op het moment komt dat er zo veel speelt in de sector en veel glastuinbouwbedrijven in financiële problemen zitten, is zorgelijk.”

Daadkracht tonen
Volgens de voorzitter is er zeker nu geen tijd te verliezen, maar het vertrek van een minister zorgt altijd voor vertraging. “Dat kunnen we nu niet gebruiken en we hopen dat we toch door kunnen op het ingeslagen traject.” Op het energiedossier heeft de glastuinbouw momenteel vooral te maken met het ministerie van EZK. “We hopen dat het vertrek van deze minister dat niet beïnvloedt en dat het kabinet voldoende daadkracht toont”, aldus Adri Bom-Lemstra.

Roger Abbenhuijs

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024