Vlog uit de Kas: Daan ontdekt alles over duurzaam telen bij Kwekerij van Tuyl

Aardbeien en frambozen, wie is er niet gek op? Bij Kwekerij Van Tuyl plukken ze jaarlijks zo’n 350.000 kilo aardbeien en 150.000 kilo frambozen. Hoe is het om als scholier te werken in deze teelt? En wat is het geheime recept van de lekkerste aardbeien? Vlogger Daan gaat op onderzoek uit!

In aflevering 2 van Vlog uit de Kas seizoen 6 is Daan bij Kwekerij Van Tuyl in Zaltbommel. Hij ontmoet scholier Thirza, zij werkt in de vakanties en in het weekend in de kas. Ze laat zien wat haar werkzaamheden zijn en waarom ze heeft gekozen voor deze bijbaan. Teler Kees vertelt aansluitend hoe ze de meest smaakvolle aardbeien telen. Samen lopen ze door de kas en daar legt Kees alles uit over duurzaam telen. Een belangrijk onderdeel binnen het bedrijf. Voor Daan is het een leerzaam bezoek over hoe je het energie- en gasgebruik zo laag mogelijk kunt houden in de kas.

Bekijk de vlog hier.

Vorige week bracht Daan een bezoek aan Slijkerman Kalanchoë in Heerhugowaard. Bekijk die vlog hier. Komende weken gaat hij nog langs bij gerberakwekerij Holstein Flowers in De Lier (17 augustus online) en paprikakwekerij Moors in Asten-Heusden (24 augustus online). Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk het is om in de vakanties en/of weekenden te werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen en gesprekken van Daan in de kas? Bekijk dan alle Vlogs uit de Kas via www.vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Facebook of TikTok!

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024