VNO-NCW: 'Heel politiek Den Haag kijkt met oogkleppen op naar de werkelijkheid'

'Heel politiek Den Haag kijkt met oogkleppen op naar de werkelijkheid', dat zei voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW dinsdagochtend 3 mei in het radioprograma Sven op 1. Nu het er op lijkt dat het kabinet de lasten van het bedrijfsleven zal verzwaren om financiële tegenvallers van de voorjaarsbegroting op te vangen, hoeft Den Haag niet te rekenen op applaus van de werkgevers. Glastuinbouw Nederland is aangesloten bij VNO-NCW.

'Ik ben niet vaak boos, maar nu echt chagrijnig', zegt Ingrid Thijssen in haar gesprek met presentator Sven Kockelmann. “Door de pandemie en de oorlog in Oekraïne zitten we in een ongelofelijk onzekere tijd.' Volgens haar wordt de rekening in slechte tijden te vaak neergelegd bij het bedrijfsleven. 'Wij worden als een soort pinautomaat gebruikt', aldus de werkgeversvoorvrouw. 'Vorig jaar kregen we ook al met een structurele lastenverzwaring van 3 miljard euro te maken. Dat is onverstandig, want van het geld dat het bedrijfsleven verdient, worden de leraren en agenten betaald.'

Luister hier de uitzending met Ingrid Thijssen op Radio1 terug.

Later deze maand brengt Ingrid Thijssen een bezoek aan de glastuinbouw. Tijdens een werkbezoek in het Westland, georganiseerd in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, worden de actuele thema's voor de glastuinbouw besproken met de voorzitter van VNO-NCW.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2023