Volop groente- en fruitinspiratie in tweede campagnevideo GroentenFruit Huis

GroentenFruit Huis heeft vandaag, dinsdag 19 mei, een tweede campagnevideo gelanceerd in het kader van de campagne 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit'. Deze video toont de diversiteit en gebruiksmogelijkheden van groenten en fruit en laat de oorsprong van de producten en de inzet van de totale sector zien. Aansluitend op de video wordt extra kookinspiratie met groenten en fruit aangeboden in de vorm van weekmenu's via foodbloggers en Veggipedia.nl.

Op zaterdag 28 maart is de eerste campagnevideo 'Zorgt u voor elkaar? Zorgen wij voor uw groenten en fruit' gelanceerd. Deze was vooral bedoeld om richting de consument te benadrukken dat de sector blijft zorgen voor voldoende groenten en fruit en daarnaast de harde werkers een hart onder de riem te steken. Deze video had via sociale media een bereik van bijna 3,5 miljoen weergaven. Daarnaast heeft de STER de video uitgezonden tijdens bijna honderd reclameblokken. De campagne krijgt nu een vervolg met nadruk op inspiratie voor de consument.

Pleidooi voor gezonde leefstijl
Gezond eten met volop verse groenten en fruit, iedere dag opnieuw is een belangrijk onderdeel van goed zorgen voor jezelf en elkaar. Door de veranderende leefomstandigheden, zoals thuiswerken, gesloten restaurants en bedrijfskantines, is de dagelijkse zorg voor gevarieerd en gezond eten voor veel consumenten een uitdaging. Met menusuggesties en een handig boodschappenlijstje krijgen consumenten vier weken lang inspiratie om juist nu volop voor groenten en fruit te kiezen.
Niet voor niets riepen 1600 artsen, wetenschappers en andere zorgprofessionals consumenten vandaag op om in deze coronatijd te kiezen voor een gezonde leefstijl. ‘Fitte mensen zijn beter opgewassen tegen het virus’, stellen zij. ‘Veel ernstig zieke coronapatiënten kampen met onderliggende ziekten, zoals obesitas of diabetes type 2.’ De onderzoekers hameren daarom onder andere op een gezond eetpatroon en voldoende beweging.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies