Warmtecoöperatie Zuidplaspolder en AgroEnergy sluiten convenant

AgroEnergy en Warmtecoöperatie Zuidplaspolder hebben op woensdag 10 maart een convenant getekend. In dit convenant heeft AgroEnergy samen met de warmtecoöperatie afspraken gemaakt om de warmteleveringsmogelijkheden te verkennen met als doel verbinding te maken met het nabijgelegen warmtenet in Lansingerland en daarmee met Rotterdam.

“Samen hebben we een programma opgesteld om in stappen toe te werken naar een gebied dekkende warmte-infrastructuur voor de glastuinbouw in de Zuidplaspolder“, vertelt Edwin Valkenburg, ontwikkelaar Warmteprojecten bij AgroEnergy. “We richten ons hierbij op eerste warmtelevering in de Zuidplaspolder in 2025.”

Warmtelevering aan gebouwde omgeving
Het warmtenet in Lansingerland staat bekend als de B3-hoek waar AgroEnergy al jaren vele tuinders mee bedient. “Eén van de stappen die we ondernemen is het betrekken van meerdere stakeholders. Ook de gemeente en het verkennen van warmtelevering aan de ‘gebouwde omgeving’ zal worden meegenomen in het programma. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuur van de warmtecoöperatie in ons heeft en we kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, zo zegt Edwin Valkenburg. De warmtecoöperatie in de Zuidplaspolder is in 2016 opgericht en is de allereerste warmtecoöperatie in de glastuinbouw.

Hans van den Berg

Glastuinbouw Nederland - © 2021