Webinar ‘A1 verloning’ op 21 februari

Regelmatig worden ondernemers benaderd over het gebruik van de A1-constructie. Hiermee kunnen zij mensen uit andere landen (buiten de EU) hier aan het werk krijgen. Het is logisch om naar andere opties te kijken. Die komen aan bod tijdens het webinar dat de Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert op maandag 21 februari.

Gezien het feit dat telers en uitzendbureaus ervaren dat de beschikbaarheid van internationale werknemers in zijn algemeenheid en in het bijzonder vanuit Polen afneemt. Maar kunnen er wel mensen van buiten de EU in Nederland werken? En welke rol speelt de A1-constructie daarbij? Het klinkt verleidelijk, maar is dat ook zo?
De A1-verklaring wordt in veel kringen gezien als ongewenst, die gekoppeld is aan ‘constructies’ waar je niet mee te maken wilt krijgen. Ook de ABU is kritisch over het gebruik van de A1-systematiek. Andere partijen geven aan dat wanneer je de regeling goed toepast, er niets mis mee is. Twee geluiden die vragen om een toelichting.

Helderheid
Om helderheid te verschaffen organiseert de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, op initiatief van Glastuinbouw Nederland en LTO Nederland, een webinar over dit thema. Het live webinar vindt plaats op maandag 21 februari 2022 om 12:00 uur en duurt ongeveer 60 minuten.
Tijdens het webinar gaat Diana Eleveld (adviseur Werkgeverslijn land- en tuinbouw) in gesprek met:

  • Peter Loef (Glastuinbouw Nederland). Hij vertelt ons over de aanleiding en achtergrond van dit webinar.
  • Adrian Raap (Sociale Verzekeringsbank) zal ingaan op de feitelijkheden rondom de A1-verloning.
  • Leon Bruijnen (Nederlandse Arbeidsinspectie) deelt de ervaringen van de Arbeidsinspectie en vertelt waar ondernemers op moeten letten bij het werken met A1-verloning.

Aanmelden voor het webinar
Werkgevers in de land- en tuinbouw en ondernemers met een cao-abonnement bij de Werkgeverslijn, kunnen dit webinar gratis bijwonen. Het webinar live volgen heeft als voordeel dat tijdens het webinar vragen kunnen worden gesteld. Na afloop van het webinar ontvangen de deelnemers automatisch de link waarmee het webinar kan worden teruggekeken. Ook geïnteresseerden die niet in de gelegenheid zijn om het webinar live te volgen kunnen zich aanmelden. Zij ontvangen dan na afloop ook automatisch de terugkijklink.
Klik hier om je aan te melden op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024