Webinar besteedt aandacht aan RIE en vakantie in coronatijd

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert op dinsdag 16 juni 2020 om 13:00 uur opnieuw een webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Belangrijke onderwerpen zijn de gevolgen van corona voor de RIE en hoe om te gaan met de vakantie van werknemers.

Tijdens het webinar gaat Maartje Jager in gesprek met Albert van der Burg van Stigas over de verplichtingen die werkgevers hebben met betrekking tot de RIE en corona. Daarnaast praat Peter Baltus deelnemers bij over hoe om te gaan met werknemers die naar het buitenland op vakantie willen gaan. De overheid heeft aangekondigd dat reizen naar bepaalde landen wel weer kan, maar wat als de werknemer een coronabesmetting oploopt of onverhoopt niet meer tijdig naar huis terug kan keren of naderhand in thuisquarantaine moet? Uiteraard komen de laatste actualiteiten ook aan bod.

Laatste nieuws
De Werkgeverslijn geeft tijdens het webinar, dat 30 tot maximaal 45 minuten duurt, een update over het laatste nieuws vanuit de sector, zicht op de betekenis van de maatregelen van de overheid en over de acties vanuit de Taskforce Arbeid. Vragen die tijdens het webinar gesteld worden, worden direct in de uitzending beantwoord, of worden later beantwoord bij de veelgestelde vragen op de website.

Wat is een webinar?
Een webinar is een online seminar waarin kijkers een live presentatie in beeld en geluid kunnen volgen vanaf eigen computer. Via de chatfunctie kunnen vragen gesteld worden en deelnemers kunnen reageren op polls. Mensen die niet in gelegenheid zijn om het webinar live te volgen kunnen dit bij aanmelding aangeven op het aanmeldformulier, dan ontvangen zij een link waarmee het webinar kan worden teruggekeken.

Veel vragen werkgevers
Het coronavirus heeft veel impact op agrarische werkgevers en roept veel vragen op, merkt de Werkgeverslijn aan de reacties van websitebezoekers. Regelmatig worden er in de coronacrisis door de Werkgeverslijn webinars georganiseerd. De vorige webinars zijn hier terug te kijken. De Werkgeverslijn heeft een themapagina ingericht met alle informatie en veelgestelde vragen van werkgevers op www.werkgeverslijn.nl/corona. Werkgevers die op de hoogte willen blijven, kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de Werkgeverslijn bovenaan de nieuwspagina

Over Werkgeverslijn land- en tuinbouw
De Werkgeverslijn land- en tuinbouw is het aanspreekpunt voor alle vragen rond agrarische cao's en werkgeverschap en wordt mede gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. De Werkgeverslijn is een initiatief van LTO Noord, LLTB en ZLTO en werkt samen met LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, Plantum, NFO, KAVB en Anthos. Meld u aan via het aanmeldformulier op deze pagina.

Glastuinbouw Nederland - © 2024