Webinar Werkgeverslijn over corona-update op 7 oktober

De Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert op donderdag 7 oktober om 12.00 uur opnieuw een webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. De coronamaatregelen zijn inmiddels versoepeld, veel werknemers zijn gevaccineerd en de coronapas is geïntroduceerd in Nederland. Maar corona levert nog steeds veel vragen op in de praktijk en juist deze praktijksituaties worden in dit webinar besproken.

Het webinar wordt gepresenteerd door Diana Eleveld (adviseur bij de Werkgeverslijn) en aan tafel schuiven aan Albert van der Burg (Stigas) en Steve Fok (LTO Nederland). Aan de orde komen in ieder geval:

  • Het afschaffen van de 1,5 meter maatregel: hoe ga je hier als werkgever mee om in de dagelijkse praktijk? Denk aan de werkvloer, maar ook de kantine en de huisvesting van internationale werknemers? En hoe zit het met de toepassing van het coronaprotocol van de agrarische sectoren?
  • Praktijksituaties rondom wel- en niet gevaccineerde werknemers. Mag je als werkgever nu wel of niet vragen naar vaccinatie van jouw werknemers? We bespreken o.a. wat de gevolgen zijn voor loondoorbetaling bij quarantaine en ziekte.
  • De gevolgen van de coronapas voor internationale werknemers. In de praktijk is een DigiD nodig om de coronapas te activeren. Hoe werkt dit voor internationale werknemers?

Deze onderwerpen -en mogelijk meer- komen aan de orde tijdens het webinar. Ondernemers die vragen hebben, kunnen die doorgeven bij de aanmelding. Tijdens het webinar is er ook mogelijkheid om live vragen te stellen via de chat. Het webinar duurt ongeveer 45 minuten.

Aanmelden voor het webinar
Werkgevers in de land- en tuinbouw en bedrijven die een cao-abonnement hebben bij de Werkgeverslijn, kunnen dit webinar gratis bijwonen. Het webinar live volgen heeft als voordeel dat vragen in veel gevallen direct kunnen worden beantwoord .Na afloop van het webinar ontvangen deelnemers automatisch de link om het webinar terug te kijken. Ook bedrijven die niet in de gelegenheid zijn om het webinar live te volgen kunnen zich aanmelden. Zo kan het webinar op een later tijdstip worden terug gekeken.

Meld je hier aan voor het webinar Werkgeverslijn corona-update #17.

Diana Eleveld (Werkgeverslijn)

Benchmark Cyclamen in volle gang

De Benchmark Cyclamen 2021 draait inmiddels op volle toeren. De cyclamen staan dit jaar in de showtuin van Beekenkamp. Er zijn 19 deelnemers die met zijn allen totaal 36 partijen heb-ben ingeleverd. Deze 36 partijen zijn onderverdeeld in 29 mini’s en...

Glastuinbouw Nederland - © 2021