Website ‘Groene digitalisering’ verzamelt oplossingen en middelen

De website ‘Groene digitalisering’ is in juli live gegaan. Deze website heeft als doel om alle digitale oplossingen en middelen voor de glastuinbouw te verzamelen. Uiteraard geldt hierbij: hoe meer oplossingen, hoe interessanter het platform is voor telers en teeltspecialisten.

Om zoveel mogelijk informatie te kunnen publiceren is de inbreng van toeleveranciers in de glastuinbouw van groot belang. Er is op het gebied van groene digitalisering al veel kennis beschikbaar, maar de mogelijkheden en voordelen zijn niet bij alle telers bekend. Om dit te verbeteren is het project ‘Groene digitalisering’ gestart met een ‘neutrale’ website, waarop alle beschikbare software, platforms en apps van verschillende bedrijven onder de aandacht worden gebracht. Telers kunnen zich hierdoor verdiepen in de mogelijkheden en contact leggen met het bedrijf waarvan de oplossingen en/of middelen het beste passen bij hun eigen teeltbedrijf.

Meerwaarde voor telers
“Het is belangrijk dat zo veel mogelijk aanbieders van ‘groene digitalisering’ op de website worden gepresenteerd en daar hebben we de hulp van toeleveranciers hard bij nodig”, zegt Liesbeth Nijs, themaspecialist Plantgezondheid bij Glastuinbouw Nederland. “Gezien de meerwaarde voor de telers, vertrouw ik erop dat bedrijven willen meewerken om een succes te maken van dit platform en hun oplossing willen vermelden op de website.” Een vermelding bestaat uit een korte uitleg en een verhelderende foto.

Kijk voor meer informatie op de website ‘Groene digitalisering’.

Liesbeth Nijs

Glastuinbouw Nederland - © 2024