Week langer inzenden voor kwaliteitscompetitie Poinsettia

Bent u benieuwd hoe het staat met de houdbaarheid van uw poinsettia’s? Doe dan mee aan de kwaliteitscompetitie. De planten ondergaan een transportsimulatie en het testresultaat geeft een indicatie van de houdbaarheid.

In eerdere berichtgeving over de kwaliteitscompetitie is vermeld dat de planten kunnen worden ingezonden tot en met 25 november. Om zoveel mogelijk bedrijven in staat te stellen planten in te zenden is besloten de inzendtermijn een week te verlengen. De uiterste aanleverdatum is nu dus woensdag 2 december.

Aan de teler van de best houdbare poinsettia’s wordt op donderdag 21 januari 2016 de Kwaliteitsaward 2015 uitgereikt. Alle resultaten van alle testen samen, leveren een hoop informatie op over welke rassen goed scoren en welke minder goed. Dit moet uiteindelijk leiden tot goede rassen waardoor meer consumenten poinsettia’s willen kopen.

Award
Tijdens de bijeenkomst in januari wordt ook een Award uitgereikt voor de beste Noviteit 2015. Deze is dit seizoen gebaseerd op de opkweek op één praktijkbedrijf, in verband met problemen op het andere opkweekbedrijf waardoor de teelt teveel vertraagd is.

Astrid van der Helm

Kennismaken met Klas in de Kas

Heeft u hart voor de tuinbouw? Vindt u het belangrijk dat basisschool leerlingen ook enthousiast worden gemaakt voor de tuinbouw? Kom dan op 17 april om 19.30 uur naar de proefles en maak kennis met de vrijwilligers en de gastlessen van Klas in de…

Glastuinbouw Nederland - © 2024