Week van de werkstress: van werkstress naar werkplezier

Deze week is de Week van de Werkstress. Stigas doet mee aan de themaweek en heeft gekozen voor het motto: Samen sterk voor werkplezier. De aanpak van werkstress blijft een belangrijk thema. Het aandeel stress gerelateerd verzuim stijgt ook in de land- en tuinbouw gestaag. 21% van het verzuim in 2019 kwam door psychische klachten.

Deze week worden via sociale media informatie, tips en oefeningen gedeeld, die ondernemers op hun bedrijf weer kunnen delen met medewerkers. Elke dag wordt een oefening gedeeld om stress aan te pakken en een oefening om het werkplezier te vergroten. Bedrijven kunnen meedoen door Stigas te volgen op FacebookTwitter of LinkedIn.
In de kennisbank staat meer informatie, aangevuld met tips en oefeningen. Kijk ook op de speciale webpagina.

Signalen en coaching
Klik hier voor meer informatie over de signalen van werkstress, bij jezelf of bij een collega.
Ondernemers of medewerkers die last hebben van vijf of meer stresssignalen, kunnen dat melden bij Stigas. Dan maken ze deze week kans op een van de vijftien gratis coachingsgesprekken die Stigas deze week weggeeft. Een dergelijk gesprek geeft inzicht in mogelijke oorzaken en wat eraan kan worden gedaan. Mail naar info@spam-protectstigas.nl en omschrijf kort de reden voor het coachingsgesprek. Eind volgende week wordt bekendgemaakt wie het gesprek krijgen.
Neem voor vragen en meer informatie contact op met Marlies Kamps, arbeid- en organisatiedeskundige bij Stigas, telefoon: 06 235 895 18.

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2021