Weerbaar, wat is dat nu?

Het volgende webinar vanuit plantgezondheid vindt plaats op donderdag 12 november. Het is de tweede online bijeenkomst uit een reeks van vier ter vervanging van het PlantgezondheidsEvent. Dit webinar is gericht op weerbaar substraat en weerbare planten. Wat is dat nu: weerbaar?

Iedereen lijkt het wel over weerbaarheid te hebben in deze tijd van crisis. Weerbaar tegen het coronavirus, weerbaar tegen de druk van onzekerheid over de toekomst. Kunnen planten ook weerbaarder worden en welke systemen heeft de plant daarvoor? Net als er bij de mens een relatie is tussen de ziektesymptomen, de omgeving en life-style, is er samenhang tussen een weerbare plant, de bodem/substraat waarin deze staat en het handelen van de teler. Onderzoekers van Wageningen University & Research nemen u mee in de verschillende weerbaarheidssystemen van planten en hun omgeving waaronder de bodem. Aan de hand van diverse voorbeelden uit recent onderzoek gaat Johanna Bac-Molenaar (Wageningen University & Research) speciaal in op de plantweerbaarheid. De bodem/substraat weerbaarheid wordt nader toegelicht door Leo Overbeek (Wageningen University & Research). Vanuit hun wetenschappelijke kennis over weerbaarheid bespreken zij de do's en don’ts rondom weerbaarheid en lichten toe aan welke knoppen u als teler kunt draaien en hoe deze factoren met elkaar samenhangen.

Van wetenschap naar praktijk
Wat kunnen wij met deze kennis over plant- en substraatweerbaarheid en hoe kunnen wij deze inbouwen in de huidige geïntegreerde (IPM)-strategieën? De stap van wetenschap naar praktijk wordt steeds kleiner, waarmee de mogelijkheden voor de teler groter worden: sturen met klimaat, bemesting, biostimulanten, inzet micro-organismen, etc. Dirk Bakker (Van Iperen) gaat in op de praktische teelthandelingsmogelijkheden en geeft u praktische tips om weerbaarheid in uw gewas en teeltsysteem in te brengen. In dit webinar gaat het dus om leren, ervaring uitwisselen en uiteindelijk ook doen.

Kennistransfer Plantgezondheid (KOM)
Uiteraard kunnen deelnemers aan het webinar concrete vragen stellen aan deze sprekers, die in de presentatie verwerkt worden of tijdens het webinar gelijk beantwoord worden. Dit webinar is te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in de onderwerpen en valt ook onder de Kennistransfer Plantgezondheid binnen Kennis op Maat (KOM) van de Topsector T&U. Het webinar op 12 november begint om 15.30 uur en duurt tot uiterlijk 16.45 uur. Aanmelden kan hier tot uiterlijk 12 november 10.00 uur.

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024