Welke Chrysanten zijn geschikt voor teelt op water?

Tijdens de recent gehouden BCO bij Jan Kreling werd het assortiment beoordeeld. Van de 94 opgezette soorten waren er maar 33 die werden beoordeeld. Tijdens de bewortelingsfase en tijdens de groei waren al 61 soorten afgevallen, die het gewoon niet hadden overleefd.

De afgelopen drie teelten zijn veel verschillende soorten getest. Gedurende de teelten en aan het einde ervan zijn deze beoordeeld o.a. door de leden van de BCO. Hierdoor is het duidelijk welke soorten geschikt(er) zijn voor de teelt op water. De veredelaars kunnen nu nakijken welke genenlijnen hieraan ten grondslag liggen.

Een ander opvallend punt is de tolerantie van koper door de chrysant. Het advies is een maximale hoeveelheid van 4 a 5 umol totaal koper. Door koper toe te voegen aan het water, wordt het teeltsysteem gereinigd en blijft het schoon. Langzaam is het kopergehalte hierdoor opgelopen naar 30 umol vrij koper en 110 umol totaal koper. De organische stof heeft 80 umol gebonden, het systeem is schoon en er is geen waarneembare schade aan het gewas.

Glastuinbouw Waterproof

Webinar 'AOW in zicht'

Ieder jaar stromen werknemers op basis van leeftijd uit. Zij AOW ontvangen en een pensioen. In het eerst volgende Webinar van BPL gaat ons pensioenfonds in op vragen als: hoe werkt AOW aanvragen, kan ik een dag korter gaan werken, welke…

Glastuinbouw Nederland - © 2024