Werknemersontbijt voor werkende mantelzorgers

Eén op de zes medewerkers heeft mantelzorgtaken. De kans dat er binnen een organisatie geen mantelzorgers zijn, is dus klein. Uit onderzoek blijkt dat er binnen organisaties twee keer zoveel mantelzorgers zijn, dan leidinggevenden denken. Een goede balans van medewerkers tussen werk en privé is in het belang van zowel de mantelzorger als de werkgever.

Op maandag 6 november organiseert Bureau Mantelzorg Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp een ontbijt voor werkende mantelzorgers van 8.00 tot 9.30 uur. Wellicht heeft ook u mantelzorgers in dienst? Intensieve zorgtaken en/of problemen thuis, kunnen negatieve effecten hebben op het werk. Ongeveer de helft van de mantelzorgers vindt de combinatie van werk en langdurige zorg zwaar.Om te voorkomen dat zij minder gaan werken of helemaal stoppen met werken, kan de werkgever er voor zorgen dat werk en zorgtaken beter te combineren zijn.

Tweederde van de leidinggevenden heeft ‘verlofvrees’. Leidinggevenden zijn bang dat mantelzorgers massaal gebruik gaan maken van de verlofregelingen wanneer zij medewerkers hierop wijzen. De praktijk blijkt heel anders. Nog geen 15% van de werknemers met mantelzorgtaken neemt kortdurend zorgverlof op, nog geen 5% neemt langdurig zorgverlof op. 

Waarom dit ontbijt? Werkende mantelzorgers zijn collega’s waar je trots op mag zijn en die wel wat begrip en steun kunnen gebruiken. Collega’s waar wij én de samenleving niet zonder kunnen. Om dit te waarderen wordt door dit ontbijt georganiseerd. Dus als u mantelzorgers in dienst heeft; wijs hen dan op dit ontbijt en geef hen de gelegenheid ernaar toe te gaan! De definitieve uitnodiging volgt later. Daarin meer informatie over de wijze van aanmelden en de locatie.

Wilt u nu al meer informatie, neem dan contact op met Bureau Mantelzorg Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp 06-22470217 http://www.swop.nl/. Meer informatie over werk en mantelzorg kunt u vinden via https://www.werkenmantelzorg.nl/

Glastuinbouw Nederland - © 2024