World Food Festival: glastuinbouw in Rotterdam

In een straal van 30 kilometer om Rotterdam is de hele voedselketen aanwezig. Van zaaien en oogsten tot aan het bewerken van voeding, de logistiek, het consumeren en de afvalverwerking. Ga mee op excursie, zie hoe ons eten wordt geproduceerd, ervaar hoe producten worden verwerkt én proef! Beleef de wonderlijke wereld van ons eten tijdens het World Food Festival op 11, 12 en 13 oktober 2019!

De glastuinbouwsector is op dit festival goed vertegenwoordigd. Op de Binnenrotte naast de Markthal staat een mini-kas van Gemeente Westland, Glastuinbouw Nederland en Greenport West-Holland. Hier kunnen de bezoekers de glastuinbouw beleven. Uiteraard krijgen ze informatie over de innovatieve en verantwoorde teeltwijze. Er is zelfs een drone in de kas. Op een andere plek op de Binnenrotte presenteren Looye Kwekers, Food Fellows, Koppert Cress en BioBest zich in aparte stands. 

Excursies in de regio
Een aantal bedrijven stellen tijdens dit festival hun bedrijf open voor het publiek. Vanaf de Binnenrotte vertrekken bussen naar deze locaties. Zo kan een bezoek worden gebracht aan Daily Fresh Radish waar John en Dennis Grootscholten alles vertellen en laten zien over de teelt van radijs. Rotterdammers met een liefde voor aardbeien kunnen hun hart ophalen bij de Westlandse aardbei. Jaco en Sandra Huysman vertellen de bezoekers tijdens een rondleiding wat zij anders doen dan andere telers. Uiteraard kunnen bedrijven op beide bedrijven radijsjes en aardbeien proeven. Naast deze excursies zijn er nog veertien andere bedrijven te bezoeken. Bekijk het volledige programma op: https://www.worldfoodfestival.nl/

 

 

Jakoline van Straalen

Glastuinbouw Nederland - © 2021