Wouter Duijvesteijn (Beyond Chrysant) in podcast KasGesprek: 'Toekomst sierteelt positief'

Het energieverhaal van de glastuinbouw vertellen in de media, hoe doe je dat als hardwerkende teler? Hoe belangrijk is maatschappelijke betrokkenheid voor een bedrijf? En hoe zie je de toekomst van jouw sector? Het zijn slechts enkele vragen die aan bod komen in het KasGesprek met teler Wouter Duijvesteijn van Beyond Chrysant. Ondernemerschap staat dit jaar centraal in de podcast van Glastuinbouw Nederland.

KasGesprek is de podcast van Glastuinbouw Nederland over zaken die ertoe doen in en om de kas. Dit jaar gaat Roger Abbenhuijs (specialist communicatie) het land in om het gesprek aan te gaan met uiteenlopende ondernemers in de glastuinbouw. Het kernwoord dit jaar is ondernemerschap: wat drijft een teler, wat zijn de uitdagingen, kansen en bedreigingen, hoe is zijn of haar visie op de toekomst?

Mediacontacten
De eerste aflevering is opgenomen bij Beyond Chrysant in Hoek van Holland, een gesprek met Wouter Duijvesteijn daags voor hij en zijn broer Martijn te horen kregen dat hun bedrijf is genomineerd voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023.

Beluister de podcast hier. De podcast KasGesprek is ook te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast en Google Podcast.

In dit KasGesprek kijkt Wouter terug op de vele mediaoptredens vorig jaar vanwege de energiecrisis. Ook gaat hij uitgebreid in op hetgeen hem heeft verbaasd in het contact met journalisten. In heldere bewoordingen geeft Wouter zijn visie op de toekomst van zijn bedrijf en van de sierteelt in Nederland; een positieve, maar realistische kijk op de komende jaren ondanks de hectiek van dit moment. En wat heeft Wouter Duijvesteijn met het Russisch? Het is allemaal te horen in de eerste aflevering van KasGesprek van 2023 (seizoen 4).

Roger Abbenhuijs

Glastuinbouw Nederland - © 2023