Jaarplan 2020

Als ondernemer in de glastuinbouw draagt u dagelijks bij aan het geluk en de gezondheid van consumenten overal ter wereld. Bloemen leiden tot gelukkige emoties, verhogen het welzijn en beïnvloeden het sociale gedrag op een positieve manier. Planten dragen bij aan de luchtkwaliteit en zorgen voor minder stress. En het eten van meer groente maakt ieder mens gezonder.

Niet alleen met bloemen, planten en groente draagt de glastuinbouw bij aan geluk en gezondheid. Ook innovaties die binnen de glastuinbouw plaatsvinden, dragen bij aan maatschappelijke opgaven en maken de samenleving duurzamer. En of dat dan nog niet alles is proberen we nu de reststromen uit de glastuinbouw, zoals de vezels en perssap van paprikaplanten, te hergebruiken als grondstof voor papier, bouwmateriaal of textiel. Kortom, de circulaire economie draait al volop in de glastuinbouw.

Toch is dit nog maar het begin. Glastuinbouw Nederland heeft nog veel meer ambities. Denk aan het verbeteren van ons imago als potentiële werkgever voor toekomstige schoolverlaters, het werken aan werkbare milieuvoorschriften en het behouden van een bruikbare medicijnkast in combinatie met de verdergaande vergroening op gebied van plantgezondheid.

Lees in het jaarplan 2020 meer over de speerpunten en uitdagingen.

Glastuinbouw Nederland - © 2020 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies