Demo Natuurlijke stikstof voor komkommers

Datum 6 juli 2022
Tijd 10:00 - 13:00
Locatie Groentekwekerij ‘t Bleekerven: Bleekerweg 5, 5725 BE Heusden

VitalFluid organiseert samen met Greontekwekerij ‘t Bleekerven een open dag waarbij de Natural Nitrogen Unit Freya wordt gedemonstreerd. Deze unit produceert natuurlijke stikstof door het natuurlijke proces van bliksem te kopiëren. In deze proefopzet komt de wijze waarop de natuurlijke stikstof is opgenomen in het teeltsysteem en is gecombineerd met andere meststoffen ruim aan bod. Ook worden de eerste teeltresultaten en bevindingen gepresenteerd.

De open dag is op 6 juli tussen 10.00 en 13.00 uur. Aanmelden vooraf is verplicht en kan door een mail te sturen naar Mark.van.boxtel@spam-protectvitalfluid.nl.

De proef is gefinancierd door Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Er wordt hier getest hoe komkommers groeien met natuurlijke stikstof als voedingsstof in vergelijking met bestaande meststoffen. De proef duurt tot eind 2022, de proef bestaat uit 3 delen; april - juni komkommers, juni - sept komkommers en tenslotte sept - dec herfsttomaten. Peter Aarts eigenaar van 't Bleekerven heeft een proeflocatie ingericht waar hij de Natuurlijke Stikstof in een buffertank kan mengen met andere meststoffen alvorens deze aan de gewassen te voeren.

Floriade

14 april 2022 - 9 oktober 2022
Glastuinbouw Nederland - © 2022