28 november: Dag van de Agrarische Huisvesting

Vandaag is het de Dag van de Agrarische Huisvesting. Wat dat betekent? Dat we bijvoorbeeld graag vertellen dat wij enorm blij zijn met de werknemers van buiten Nederland die dagelijks in onze kassen werken. Zij zorgen ervoor dat we al die gezonde groenten en fruit en mooie bloemen en planten kunnen telen! Daarom doen we er alles aan om goede woonruimte voor hen te regelen.

Wist je dat:

  • wij internationale werknemers altijd gecertificeerde huisvesting bieden?
  • keurmerken als AKF en SNF garanderen dat de woonruimte van internationale werknemers voldoet aan de laatste kwaliteitseisen?
  • wij internationale werknemers het liefst op het terrein van het eigen bedrijf laten wonen, zodat bestaande woningen in de omgeving voor andere mensen beschikbaar blijven?

Natuurlijk hebben we bij dit alles wel hulp nodig van de gemeente. Zij moet controleren of iedereen zich aan de regels houdt. Zo voorkomen we problemen.

Quincy von Bannisseht

Teelt op water: een duurzame manier van telen!

In sommige kassen groeien de planten in de bodem, maar dat gebeurt steeds minder. In een groot deel van de kassen in Nederland wordt tegenwoordig substraat gebruikt. De planten groeien dan bijvoorbeeld op teeltmatten van steenwol of in potten met…

Prettig wonen dicht bij je werk in de kassen

In veel Nederlandse kassen kom je apparaten, machines en soms ook robots tegen die mensen allerlei werk uit handen nemen. Toch blijven er nog veel werkzaamheden over die handmatig moeten gebeuren. Denk aan seizoensgebonden werk, zoals het oogsten van…

Glastuinbouw Nederland - © 2024