Als scholier werken in de glastuinbouw kan ook op kantoor

Bij Bunnik Plants in Bleiswijk worden 70 tot 80 verschillende soorten kamerplanten geteeld. Op jaarbasis zijn dat in totaal over alle locaties 30 miljoen planten! Manon (21) heeft een tussenjaar en werkt als receptioniste bij Bunnik Plants. Ze beantwoordt telefoon, ontvangt klanten en voert orders in. Volgend schooljaar start zij de een opleiding Tuinbouw.

In haar Vlog uit de Kas vertelt ze over wat er op de verschillende locaties en afdelingen gebeurt en welk werk scholieren met name doen in de productie als vakantiewerk. Bekijk de vlog hier.

De komende weken laten scholieren zien hoe leuk het is om in de glastuinbouw te werken tijdens de zomervakantie of in het weekend. Ze vertellen meer over hun werkzaamheden en waarom ze voor deze baan hebben gekozen. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland jongeren laten zien hoe leuk en afwisselend het werk in en om de kas is. De vloggers motiveren en inspireren op deze manier leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw.

Benieuwd naar de belevenissen van de vloggers in de kas? Vlog uit de Kas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, Twitter, TikTok en Facebook! De komende weken zijn de vloggers:

  • Ties is 15 en werkt bij Kwekerij Duijvestijn
  • Ole is 19 en werkt bij Deliflor Chrysanten
  • Jordi is 18 en werkt bij Bernhard Kwekerijen

Vlog uit de kas wordt financieel mogelijk gemaakt door Colland.

Vlog uit de Kas

Amy van der Lei

Nomi & Babs winnen seizoen 5 Vlog uit de Kas

Met hun meest bekeken vlog zijn Nomi (20) en Babs (16) de winnaars van Vlog uit de Kas seizoen 5. Deze enthousiaste scholieren werken bij leliebedrijf Klaver Flowers en maakten afgelopen zomer een vlog over hun bijbaan in de glastuinbouw. Ze…

Uitzending NTR Atlas over Kas zonder gas

Afgelopen woensdag in het NTR-programma Atlas was aandacht voor de consequenties van de hoge gasprijs in de glastuinbouw. Jouke Campen (Wageningen University & Research) doet onderzoek naar een kas zonder gas en vertelt hierover in de uitzending.…

Glastuinbouw Nederland - © 2022