Planten essentieel voor luchtkwaliteit

Planten zijn niet alleen de longen van onze planeet, maar ook essentieel voor de luchtkwaliteit! Verschillende (bloeiende) planten dragen bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. Deze is binnen vaak veel slechter dan buiten.

  • Fijnstof en droge lucht veroorzaken lichamelijke klachten en verslechteren welzijn en prestaties. Door de natuur naar binnen te halen is de luchtkwaliteit te verbeteren. Metingen in klaslokalen en op kantoren tonen dat aan.
     
  • Daarnaast draagt groen via ons brein bij aan ontspanning en vermindert het de kans op stress en de fysieke klachten die daarbij kunnen optreden. Hierdoor heeft groen een positief effect op je inspiratie en prestatie.

Ook is het mogelijk een gezond binnenklimaat te koppelen aan een kleurrijke beleving. En zeg nou zelf, wie ervaart niet dat gevoel van geluk bij het kopen, geven of ontvangen van een mooie bos bloemen, een prachtig bloeiende plant, een stijlvolle groene kamerplant of kleurrijke perkplanten voor de tuin of het balkon?

Wat groeit er in de kas? Potplanten

Wist je dat de planten bij jou thuis en in de tuin gewoon uit de kas komen? In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende potplanten geteeld. De naam zegt het eigenlijk al: deze planten worden geteeld in potten. Er zijn verschillende…

Bezoek Keukenhof 2024

Sinds vorige week is de Keukenhof geopend. Je kunt het fleurige park dit jaar bezoeken tot en met zondag 12 mei. Keukenhof bestaat dit jaar ook nog eens 75 jaar: een extra reden om eens een bezoek te brengen!

Glastuinbouw Nederland - © 2024