Planten, maar dan anders: Hydroponie

Hydroponie, oftewel planten op water, is een van de nieuwste plantentrends. De planten groeien zonder aarde. Ze wortelen zich en groeien in het water. Super makkelijk te verzorgen, want je ziet snel of de plant water nodig heeft. En de plant haalt alle voedingsstoffen uit het water. Bovendien is het ook nog eens duurzaam!

In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende planten geteeld, voor gebruik in de tuin, op kantoor en in de woonkamer. Maar welke van deze planten zijn nu geschikt voor hydroponie? Denk aan de Clusia, Philodendron en Anthurium. Dit zijn planten die uitermate geschikt zijn om zich te wortelen in water.

Je kunt de plant op water kant en klaar kopen: online, in de winkel of direct bij de kweker. Maar heb je er al eens over nagedacht om zelf aan de slag te gaan?

Amy van der Lei

28 november: Dag van de Agrarische Huisvesting

Vandaag is het de Dag van de Agrarische Huisvesting. Wat dat betekent? Dat we bijvoorbeeld graag vertellen dat wij enorm blij zijn met de werknemers van buiten Nederland die dagelijks in onze kassen werken. Zij zorgen ervoor dat we al die gezonde…

Glastuinbouw Nederland - © 2023