Planten, maar dan anders: Hydroponie

Hydroponie, oftewel planten op water, is een van de nieuwste plantentrends. De planten groeien zonder aarde. Ze wortelen zich en groeien in het water. Super makkelijk te verzorgen, want je ziet snel of de plant water nodig heeft. En de plant haalt alle voedingsstoffen uit het water. Bovendien is het ook nog eens duurzaam!

In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende planten geteeld, voor gebruik in de tuin, op kantoor en in de woonkamer. Maar welke van deze planten zijn nu geschikt voor hydroponie? Denk aan de Clusia, Philodendron en Anthurium. Dit zijn planten die uitermate geschikt zijn om zich te wortelen in water.

Je kunt de plant op water kant en klaar kopen: online, in de winkel of direct bij de kweker. Maar heb je er al eens over nagedacht om zelf aan de slag te gaan?

Lees hier ook over een planten terrarium.

Amy van der Lei

Wat groeit er in de kas? Snijbloemen

In de Nederlandse kassen groeien allerlei prachtige bloemen. Snijbloemen zijn bijvoorbeeld bloemen en takken die we van planten snijden om voor de sier te gebruiken, zoals voor een bloemstuk, corsage of in een vaas. De meest geteelde snijbloemen in…

Wat groeit er in de kas? Potplanten

Wist je dat de planten bij jou thuis en in de tuin gewoon uit de kas komen? In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende potplanten geteeld. De naam zegt het eigenlijk al: deze planten worden geteeld in potten. Er zijn verschillende…

Glastuinbouw Nederland - © 2024