Ruim honderd campagnedoeken energietransitie glastuinbouw geplaatst

Sinds de laatste week van september zijn op zes belangrijke zichtlocaties langs snelwegen al grote campagnedoeken met de boodschap ‘De glastuinbouw & Nederland: samen door met de energietransitie' te bewonderen. Afgelopen weken zijn bij honderd telers kleinere varianten van het spandoek geplaatst. Doel is de komende weken de boodschap van de glastuinbouw ook breed uit te dragen richting consument.

De eerste zes campagnedoeken werden al verspreid door het land geplaatst. Gekozen werd voor: A7 bij Agriport, A12 bij Nootdorp, A12 bij Zevenhuizen, A20 bij Maasland, A59 bij Made en A29 bij Dinteloord. Deze doeken zijn van een groot formaat, om een optimale zichtbaarheid te kunnen garanderen. Ook de honderd kleinere doeken hebben inmiddels een plek gekregen in glastuinbouwgebieden in alle delen van het land.
Ondernemers hebben zich zelf aangemeld voor een campagnedoek, maar zijn deels ook benaderd door de regiocoördinatoren van Glastuinbouw Nederland. Op die manier is de gewenste landelijke spreiding gerealiseerd en zijn de doeken zichtbaar op locaties met veel doorgaand verkeer.

Krachtig signaal
De frames met de doeken van 3 x 1,5 meter blijven de komende weken staan. Tegelijkertijd vinden er vanuit Glastuinbouw Nederland gesprekken plaats met de politiek, met als inzet een passend steunpakket voor ondernemers in de glastuinbouw die zwaar worden getroffen door de hoge energieprijzen. Een breed en krachtig signaal vanuit de sector en de maatschappij is daarbij van groot ondersteunend belang. De petitie van Glastuinbouw Nederland kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Ruim 6.000 sectorgenoten - en Nederlanders die de glastuinbouw een warm hart toedragen - hebben de petitie inmiddels ondertekend. Doelstelling is en blijft om 10.000 handtekeningen te verzamelen.

Klik hier om rechtstreeks naar de petitie te gaan.

Amy van der Lei

Keukenhof 2024

Sinds vorige week is de Keukenhof geopend. Je kunt het fleurige park dit jaar bezoeken tot en met zondag 12 mei. Keukenhof bestaat dit jaar ook nog eens 75 jaar: een extra reden om eens een bezoek te brengen!

Hoe voorkomen tuinders wateroverlast?

Het is vandaag Wereldwaterdag! Wist je dat de glastuinbouw een belangrijke bijdrage kan leveren in het voorkomen van wateroverlast? Tuinders in het West- en Oostland zorgen ervoor dat omwonenden droge voeten houden tijdens zware regenval.

Anna (11) en haar droombaan: plantenkweker

De 11-jarige Anna weet al wat ze later het liefst wil worden: plantenkweker! In een aflevering van de YouTube-serie ‘Later als ik groot ben’ gaat ze voor een dag aan de slag als plantenweker bij VDE Plant in Woudbrugge. Anna leert onder andere over…

Glastuinbouw Nederland - © 2024