Watergebruik in kassen

Tuinders nemen maatregelen in hun kas om de milieu-impact te minimaliseren. Dit doen teeltbedrijven op heel veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door het opvangen van het gietwater en dit opnieuw te gebruiken in de teelt.

Het regenwater slaan ze op in bassins om de planten in de kas water te geven. Zijn die bassins vol, dan wordt het water naar ondergrondse opslag gepompt en gebruikt in tijden van droogte. Hoor meer over verantwoord watergebruik in de glastuinbouw in deze video van Hoogheemraadschap van Delfland met orchideeënkwekerij Ter Laak.

Hoe voorkomen tuinders wateroverlast?

Het is vandaag Wereldwaterdag! Wist je dat de glastuinbouw een belangrijke bijdrage kan leveren in het voorkomen van wateroverlast? Tuinders in het West- en Oostland zorgen ervoor dat omwonenden droge voeten houden tijdens zware regenval.

Anna (11) en haar droombaan: plantenkweker

De 11-jarige Anna weet al wat ze later het liefst wil worden: plantenkweker! In een aflevering van de YouTube-serie ‘Later als ik groot ben’ gaat ze voor een dag aan de slag als plantenweker bij VDE Plant in Woudbrugge. Anna leert onder andere over…

Wat groeit er in de kas? Glasgroenten

Door de juiste hoeveelheid licht, water en warmte in de kas, kunnen in de Nederlandse kassen allerlei gezonde groenten groeien. Groenten die in de kas groeien worden ook wel glasgroenten genoemd. De meest geteelde groenten in de Nederlandse kassen…

Duurzame warmte uit de kas

Telers leveren een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van de samenleving. Zo kan de warmte uit de kas die wordt gebruikt om de planten te laten groeien ook gebruikt worden voor het verwarmen van huizen, scholen of sporthallen. De warmte in…

Glastuinbouw Nederland - © 2024