Resultaten 2017

Morgen groeit vandaag

Verantwoorde Glastuinbouw is de nieuwe koers van LTO Glaskracht Nederland die zich richt op de kernthema's Arbeid, Energie, Plantgezondheid en Water & Omgeving. Als nieuwe voorzitter van de branchevereniging blikt Sjaak van der Tak terug op de resultaten die LTO Glaskracht in 2017 boekte en kijkt hij vooruit.

Energie

Minder gas, meer komkommers door HNT
Dion van Mullekom (Multigrow Grashoek B.V.) vertelt welke besparingen en verbeteringen Het Nieuwe Telen (HNT) oplevert voor zijn bedrijf. Aat Dijkshoorn (LTO Glaskracht Nederland) licht toe hoe Kas als Energiebron doorgaat met HNT.

Meer resultaten

Arbeid

Boetes en stilleggen bedrijf voorkomen door samenwerking met Inspectie SZW
Door goede samenwerking met de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is voorkomen dat na een ongeval met Deense karren een glastuinbouwbedrijf is stilgelegd. Robin van Dijk (Dijk van Dijk) en Peter Loef (LTO Glaskracht Nederland) vertellen over het proces hier omtrent.

Meer resultaten

Plantgezondheid

Weerbare planten
Arno Vollebregt (P.J.J. Vollebregt) en Helma Verberkt (LTO Glaskracht Nederland) vertellen hoe LTO Glaskracht inspeelt op de vraag van de maatschappij om duurzaam geteelde producten.

Meer resultaten

SIGN

Gezonde voeding via zorgprofessionals
SIGN (Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland) ontwikkelde in 2017 een programma om vanuit gezondheid en zorgintermediairs de vraagkant voor groenten en fruit te stimuleren. In verschillende gemeenten is SIGN aan de slag om zorgprofessionals ertoe te bewegen voeding actief in te zetten bij het advies aan hun cliënten.

Meer resultaten

Water & Omgeving

Gebiedsgerichte aanpak Bommelerwaard
Henk van Wijk (Janity Flowers) en Daan van Empel (LTO Glaskracht Nederland) vertellen over de aansluiting van bedrijven in de Bommelerwaard op de tuinbouwriolering. Het restwater wordt straks centraal gezuiverd door het waterschap Rivierenland.

Meer resultaten

Glastuinbouw Nederland - © 2019 Copyright - Disclaimer - Privacy en cookies