The Green House op de Floriade

Plan je bezoek

Green love

In The Green House op de Floriade in Almere word je meegevoerd in een gevoel van geluk, verbinding en verwondering. Direct wordt duidelijk dat bloemen, planten, groenten en fruit uit de Nederlandse glastuinbouw jou omringen met liefde, waarmee je bijdraagt aan een groene, gezonde en gelukkige wereld. Ze geven ons Green Love.

Zie, ruik, proef en beleef

In deze hypermoderne kas laat de Nederlandse glastuinbouwsector haar innovatieve en duurzame karakter zien. Ontdek de meerwaarde van innovaties voor de samenleving, bedacht in en om de kassen. Kom meer te weten over het effect van bloemen, planten, groenten en fruit op jouw fysieke en mentale gezondheid. In The Green House worden alle zintuigen geprikkeld.

Laat je in The Green House inspireren door vier inspirerende ruimtes:

  1. De gezonde werkomgeving
  2. De groene ontmoetingsplek
  3. Het huis van de gezonde leefstijl
  4. Een wereld met circulaire oplossingen

Ga mee met de Green Love gezondheidsreis en creëer je eigen gezonde gewoontes. Bekijk er meer over in onderstaande video's.

De gezonde werkomgeving

Een gezonde werkomgeving bevordert je gezondheid. Je kunt je dan beter concentreren en krijgt meer energie. Zet jezelf weer in je natuurlijke habitat en omring jezelf met groene planten. Beweeg geregeld en eet groenten en fruit. Zo maak je van jouw werkomgeving, thuis of op kantoor, een gezonde en inspirerende werkplek.

Joost Jansen (Plantanious) teelt groene planten en vertelt wat het effect van planten heeft op mensen.

De groene ontmoetingsplek

Van alle 75-plussers in Nederland voelt 68% zich weleens eenzaam. Verlies van sociale contacten en gezondheidsproblemen kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid. Dit kan zelfs de kans op dementie, hartaandoeningen of depressie vergroten. Een groene ontmoetingsplek draagt bij aan de gezondheid.

Ronald Bruinen (Pot- & Perkplantenkwekerij Zuidbaak) teelt onder andere violen en vertelt over het belang van bloemen en planten aan de gezondheid.

Het huis van de gezonde leefstijl

Als we van jongs af aan gewend zijn om lekker en gezond te eten, dan doen we dat voor de rest van ons leven. Daarom is het vroeg gezond leren snacken door kids, een super positieve ontwikkeling. Nederlandse glastuinbouwondernemers zijn zich daarvan bewust en spelen daarop in met hun producten. Sandra Huysman (Westlandse Aardbei) teelt aardbeien en vertelt hierover.

Een wereld met circulaire oplossingen

In de Nederlandse circulaire kassen wordt heel zuinig omgegaan met onder andere grondstoffen, energie en water. Zo blijven aan het einde van de teelt stengels en bladeren over die vroeger naar de groenverwerkers werden gebracht. Wouter Duijvesteijn (Beyond Chrysant) teelt chrysanten en vertelt wat in zijn kas gebeurt met de reststoffen en laat mooie voorbeelden zien.

Glastuinbouw Nederland - © 2024