Het telen van groenten, fruit, bloemen en planten in kassen gebeurt al 100 jaar. Eerst waren dat lage, platte kasjes waarin vooral sla werd geteeld. Later gingen de kassen ‘de lucht in’ en werd het een teeltruimte en werkplek die bescherming biedt tegen weersomstandigheden. Dankzij technologie lukt het om in deze kassen een maximale productie te halen met minimaal gebruik van grondstoffen zoals water, voedingsmiddelen en energie. Het totale oppervlakte in Nederland is 4,2 miljoen hectare; 0,2% daarvan is voor de glastuinbouw.
Ook is de glastuinbouw in Nederland op grote schaal gemoderniseerd. Vernieuwingen en innovaties maken het mogelijk om de plant optimaal te verwennen. Bovendien kunnen telers in de gecontroleerde omgeving van de kas heel goed rekening houden met het milieu. Duurzaamheid staat voorop bij de ruim 3.300 glastuinbouwbedrijven.
Wat kun je op deze website vinden?
Daarnaast kun je altijd het laatste nieuws over de glastuinbouw teruglezen én zie je op de agenda welke leuke evenementen of activiteiten er te doen zijn in jouw omgeving!
Wij zijn de telers die nieuwe wegen inslaan, die vergroening omarmen en verantwoordelijkheid nemen. Wij geven om een groene, duurzame toekomst voor Nederland.
Wij anticiperen op veranderende omstandigheden en zetten stappen om steeds duurzamer en efficiënter te telen. Hoewel we al grote grote stappen hebben gezet, zijn we er nog niet. Maar wij weten: zo lang je meeverandert, blijft er een plek voor je in Nederland om gezonde producten te telen. Samen fiksen we het!
Deze winter organiseren boeren en tuinders door het hele land diverse activiteiten bij hun op het bedrijf. Bekijk het overzicht hier en laat je verrassen!