Hoe voorkomen tuinders wateroverlast?

Het is vandaag Wereldwaterdag! Wist je dat de glastuinbouw een belangrijke bijdrage kan leveren in het voorkomen van wateroverlast? Tuinders in het West- en Oostland zorgen ervoor dat omwonenden droge voeten houden tijdens zware regenval.

Voorafgaand aan een zware regenbui krijgen tuinders een seintje van het waterschap om ruimte te maken in hun waterbassins en -silo's. Hierdoor is extra ruimte beschikbaar om een deel van het water op te vangen. Zo wordt overlast voor buren en de omgeving voorkomen. Op deze manier dragen tuinders ook nog eens bij aan een duurzame samenleving.

Dit gebeurt binnen het project Rainlevelr, waar al ruim 80 bedrijven bij zijn aangesloten. Het aantal bedrijven dat meedoet blijft groeien! 

Lees hier meer over hoe telers bijdragen aan een duurzame samenleving.

Wat groeit er in de kas? Potplanten

Wist je dat de planten bij jou thuis en in de tuin gewoon uit de kas komen? In de Nederlandse kassen worden heel veel verschillende potplanten geteeld. De naam zegt het eigenlijk al: deze planten worden geteeld in potten. Er zijn verschillende…

Bezoek Keukenhof 2024

Sinds vorige week is de Keukenhof geopend. Je kunt het fleurige park dit jaar bezoeken tot en met zondag 12 mei. Keukenhof bestaat dit jaar ook nog eens 75 jaar: een extra reden om eens een bezoek te brengen!

Glastuinbouw Nederland - © 2024