Hoe voorkomen tuinders wateroverlast?

Het is vandaag Wereldwaterdag! Wist je dat de glastuinbouw een belangrijke bijdrage kan leveren in het voorkomen van wateroverlast? Tuinders in het West- en Oostland zorgen ervoor dat omwonenden droge voeten houden tijdens zware regenval.

Voorafgaand aan een zware regenbui krijgen tuinders een seintje van het waterschap om ruimte te maken in hun waterbassins en -silo's. Hierdoor is extra ruimte beschikbaar om een deel van het water op te vangen. Zo wordt overlast voor buren en de omgeving voorkomen. Op deze manier dragen tuinders ook nog eens bij aan een duurzame samenleving.

Dit gebeurt binnen het project Rainlevelr, waar al ruim 80 bedrijven bij zijn aangesloten. Het aantal bedrijven dat meedoet blijft groeien! 

Lees hier meer over hoe telers bijdragen aan een duurzame samenleving.

Seizoen 7 Vlog uit de Kas 25 juli van start

Ook deze zomer komen er weer Vlogs uit de Kas. Daarin gaat Daan bij jongeren langs die in en om de kas werken. Dit jaar ontmoet hij niet alleen een scholier, maar bezoekt hij ook iemand die stage loopt op een glastuinbouwbedrijf. En hij loopt een dag…

Wat groeit er in de kas? Zachtfruit

In de Nederlandse kassen groeien niet alleen groenten, bloemen en planten, maar ook fruit. Deze teeltsoort wordt zachtfruit of kleinfruit genoemd. Alle kleine vruchten zonder klokhuis of grote pit vallen over het algemeen onder deze soort. Denk…

Varend Corso Westland 2024

Komend weekend vaart het feestelijke bloemencorso vanuit het Westland door Midden-Delfland, Maassluis, Delft en Rijswijk. Op 21, 22 en 23 juni is de parade van boten met prachtige bloemen, planten en heerlijke groenten te bewonderen. Dit jaar een…

Wat je niet wist over Nederlandse rozen

Het is vandaag de dag van de rode roos! Deze dag staat in het teken van rode rozen. Wist je dat Nederlandse rozen jarenlang van dezelfde rozenplant geknipt kunnen worden? De planten waar rozen aan groeien gaan wel acht tot negen jaar mee. Niet alleen…

Glastuinbouw Nederland - © 2024